Vecina

Facebook memories #6
Postat: 8 Februarie 2019

Am o vecină în apartamentul de lângă mine. Am mai menționat-o sumar.
Nu, nu cea de deasupra, care nu știi dacă face dragoste sau dacă e torturată de soț și vreo zece animale sălbatice simultan.

De când am avut un training fantastic la Endava legat de Building Habits, care l-o fascinat și pe Darian și vorbim mai des în contextul ăsta, mi-am dat seama că vecina mea și-a format un nou obicei în ultima vreme. Iar prin ultima vreme, mă refer la ultimele 6 luni. Deci chiar o muncit zi de zi ca să-l facă permanent.

Vecina mea, cu care nu am trecut de nivelul de salut, pare a fi o femeie obișnuită, de clasă medie, semi-agitată, la vârsta de cca. 45 de ani.

În fiecare dimineață, la 7:32, închide furtunos ușa apartamentului iar apoi fuge cu pași mărunți pe palierul luuung al etajului în capătul căruia locuim amândoi.
Pe tocuri!
Și o aud din casă și până la lift…

Toate astea-s ok acum și pot să le observ oarecum detașat. Fiindcă de 3 luni, de când am fost exilat în biroul de lângă Polus, adică celălalt capăt al orașului față de unde eram obișnuit să ajung dimineața, mi-am format și eu un nou obicei de-a mă trezi la 7:20 în loc de 8:00+, ca să mă asigur că nu alerg ca descreieratu’ prin scara blocului și Iulius Parc ca să prind 24B-ul care să mă livreze la destinație la ora 9:00.

Însă în primele 3 luni ale formării obiceiului dânsei, peste frustrarea celor cinci avioane cu tobă sport care decolau unu’ după altu’ cu două ore înaintea alarmei mele peste blocul nu foarte îndepărtat de aeroport, sunetul pașilor ălora mărunți alergați pe tocuri de-a lungul peretelui meu subțire îmi trezea tot felul de fantezii de tip “Ziua Cârtiței”, în care îmi venea s-o chinui în mod diferit în fiecare zi, iar acea zi să se tot repete fără consecințe reale și doar eu să-mi amintesc iterațiile.

Partea bună-i că pot adormi liniștit fără să mă frământ dacă mi-am setat alarma pe a doua zi.

Partea mai puțin bună îi că încă mă lupt cu pornirea de-a-i ieși relaxat și zâmbitor în cale într-o bună dimineață și să mă pun în fața ei și să n-o las să treacă nicicum pe lângă mine cca. 1 minut, numa’ de-al dracului.

One thought on “Vecina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s