Acum că-s “șomer”, mă gândeam la treaba asta cu independența financiară

Scris inițial pe LinkedIn, în Mai 2023.

Acum că-s “șomer”, mă gândeam la treaba asta cu independența financiară de pe toate gardurile…

Da, îi fain să ai suficienți bani încât să ai opțiuni și-i fain să ajungi să înțelegi cu claritate, pentru tine, cum funcționează lumea exterioară & interioară și banii, că-s foarte conectate.

Dar cine-s eu sau oricine să spună că-i mai bine pentru altcineva să aibă pensie, independență financiară etc. și că-i groaznic să nu deci că ar trebui să-ți fie frică și groază? Din frică și din aroganță (tot frică) cheltuim banii cel mai inconștient și prost, inclusiv pe cursuri de “educație financiară” (sună elitist, nu?).

Cine-s eu sau altcineva să știu că nu-i mai bine pentru tine să nu ai opțiunea să ieși la pensie la 65 ani?

Și că nu-i mai bine să fii paznic la mall la vârsta aia din necesitate, să interacționezi cu oameni de tot felul, să ai cu cine sta la o bârfă (socializare) cu alții doar ca să treacă timpul?

De ce mă gândesc la asta? În ultima vreme interacționez des cu oameni simpli, “de rând”, și per total îi găsesc mai umani, mai împăcați și mai cumsecade decât toți “educații”, corporatiștii și antreprenorii frustrați care se “zbat” să “reușească”, inclusiv eu.

Deci, cui îi pasă pe bune de “reușitele” tale?

De ce ai nevoie pe bune în afară de un pat în care să dormi, prietenie, sex și ciorbă? (sănătatea se rezolvă singură așa)

Și de ce ar fi capăt de lume să nu te poți pensiona la 65? Oamenii de la sat n-o fac, de exemplu, și mă topesc după surâsul și acceptarea lor când povestesc cu ei.

Și de unde știi că-i mai bine pentru tine să trăiești 90 de ani decât 60?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s